Hit enter after type your search item

Van pitstop naar champagnefles bij de F1: de bubbels vloeien rijkelijk in de wereld van de Formule 1!

ad-mania

Als er één ding is waar de Formule 1 bekend om staat, dan is het wel champagne. Of het nu gaat om het spuiten van flessen na de overwinning of het schenken op het podium, champagne lijkt een onmisbaar onderdeel te zijn van de Formule 1-cultuur. Maar wat maakt de champagne die bij de F1 wordt gebruikt zo bijzonder? In deze blog ga ik op een grappige manier op zoek naar het antwoord.

Laten we beginnen met de vraag waarom champagne überhaupt zo’n belangrijke rol speelt in de Formule 1. Sommigen beweren dat het allemaal begon in de jaren ’60, toen de Franse coureur Dan Gurney na een overwinning op de 24 uur van Le Mans een fles champagne opende en begon te spuiten. Sindsdien is het een traditie geworden om champagne te spuiten na een overwinning en om het te schenken op het podium. Maar waarom precies champagne?

Wel, volgens sommigen heeft het te maken met de uitvinding van de remuage, een techniek om de gistresten uit de fles te verwijderen tijdens het champagneproces. Deze techniek zou zijn uitgevonden door de Franse monnik Dom Pérignon, die ook wel wordt gezien als de grondlegger van de champagne. En omdat Dom Pérignon toevallig ook de naam is van een bekend champagnehuis, lijkt de keuze voor champagne in de Formule 1 een logische.

Maar laten we het nu eens hebben over de champagne zelf. Wat maakt de champagne die bij de F1 wordt gebruikt zo bijzonder? Volgens sommigen heeft het te maken met de kwaliteit van de champagne. De champagne die bij de F1 wordt gebruikt, is doorgaans van hoge kwaliteit en komt van bekende champagnehuizen zoals Moët & Chandon en Mumm. En omdat het champagnehuis vaak ook een sponsor is van een Formule 1-team, kan het merk champagne dat op het podium wordt geschonken, variëren van race tot race.

Maar laten we eerlijk zijn, het draait allemaal om het spuiten van de champagne. Het is een moment waarop alle spanning en druk van de race even van je afvalt en je alleen maar kunt genieten van het moment. Het is ook een moment waarop de fans kunnen zien dat de coureurs echt blij en opgewonden zijn over hun prestatie.

Kortom, champagne en de Formule 1 lijken onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. Of het nu gaat om het spuiten van flessen na de overwinning of het schenken op het podium, champagne is een belangrijk onderdeel van de Formule 1-cultuur. En hoewel de champagne die bij de F1 wordt gebruikt misschien niet anders is dan de champagne die je in de winkel koopt, is het de sfeer en de ervaring die het zo bijzonder maken. Proost op de Formule 1 en de champagne die erbij hoort!

This div height required for enabling the sticky sidebar