Hit enter after type your search item

Riporta primitivo

ad-mania

Riporta Primitivo is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Puglia. Het is een rijke en krachtige wijn met tonen van zwarte kersen, pruimen, chocolade en kruiden. Ik heb de kans gehad om deze wijn te proeven en hier is mijn review:

Riporta Primitivo heeft een diepe robijnrode kleur en een intense geur van rijp fruit, zoals zwarte kersen en pruimen, met tonen van chocolade en kruiden. De smaak is vol en krachtig met zachte tannines en een lange, fruitige afdronk. Het is een uitstekende keuze om te combineren met rood vlees, wild en stevige kazen.

Wat zeggen experts over Riporta Primitivo?

Riporta Primitivo heeft ook de aandacht getrokken van wijnexperts en heeft verschillende prijzen en erkenningen gewonnen. Hier zijn enkele citaten van gerenommeerde wijncritici over deze wijn:

  • James Suckling, een vooraanstaande wijncriticus, heeft Riporta Primitivo beoordeeld met 91 punten en beschreef het als “een heerlijke wijn met tonen van donker fruit, chocolade en een vleugje kaneel. Het heeft een mooie structuur en een lange afdronk.”
  • Wine Enthusiast heeft Riporta Primitivo beoordeeld met 90 punten en beschreef het als “een stevige en rijke wijn met aroma’s van rijpe bessen, chocolade en kruiden. Het heeft een zachte tanninestructuur en een lange, kruidige afdronk.”
  • Decanter, een gerenommeerd Brits wijntijdschrift, heeft Riporta Primitivo beoordeeld met 91 punten en prees de wijn voor zijn “rijke en complexe smaken van donker fruit en kruiden, en een lange, fruitige afdronk”.

Waar kan je Riporta Primitivo krijgen?

Riporta Primitivo is een populaire wijn en is verkrijgbaar bij veel wijnwinkels en slijterijen over de hele wereld. In Nederland is deze wijn bijvoorbeeld te koop bij grote wijnhandels zoals Gall & Gall, maar ook online bij verschillende wijnwebshops.

Als u op zoek bent naar een specifieke jaargang of grootte van Riporta Primitivo, kunt u het beste online zoeken naar een winkel die deze wijn aanbiedt of contact opnemen met uw lokale slijterij of wijnwinkel om te zien of zij deze wijn in hun assortiment hebben.

This div height required for enabling the sticky sidebar