Hit enter after type your search item

Ontdek de unieke en uitzonderlijke biologische wijnen van Château Maris

Château Maris

Château Maris is een Frans wijnhuis in het hart van de Languedoc, in het dorp La Livinière. Het wijnhuis staat bekend om zijn inzet voor biodynamische en biologische landbouwmethoden, die prioriteit geven aan het gebruik van natuurlijke methoden en de biodiversiteit in de wijngaard bevorderen. Deze aanpak heeft geleid tot de productie van werkelijk unieke en uitzonderlijke wijnen, die bekend staan als “biologische wijnen”.

Biodynamische landbouw is een holistische benadering die de wijngaard ziet als een levend organisme, met zijn eigen ritmes en cycli. Op Château Maris betekent dit werken met de natuurlijke elementen om een gezonde bodem, wijnstokken en druiven te bevorderen. Zo worden er bijvoorbeeld tussen de wijnstokken gewassen geplant om de gezondheid van de bodem te bevorderen, en wordt er compost gebruikt om de bodem te bemesten. De wijnmakerij gebruikt ook natuurlijke behandelingen zoals koper en zwavel om plagen en ziekten te bestrijden.

Biologische landbouw daarentegen richt zich op het gebruik van natuurlijke methoden om druiven te verbouwen zonder gebruik te maken van synthetische chemicaliën. Dit houdt in dat het gebruik van synthetische meststoffen en pesticiden wordt vermeden, en dat in plaats daarvan wordt vertrouwd op natuurlijke methoden om gezonde wijnstokken te bevorderen.

De combinatie van deze twee benaderingen heeft geleid tot de productie van enkele werkelijk uitzonderlijke wijnen op Château Maris. Deze wijnen staan bekend om hun complexiteit, smaakdiepte en unieke karakter.

Een van de populairste wijnen van het wijnhuis is de Château Maris Minervois La Livinière. Deze rode wijn is een blend van Syrah, Grenache en Carignan, en rijpt 12 maanden in eikenhouten vaten. De wijn heeft een diepe robijnrode kleur, met aroma’s van zwarte kersen, bramen en vanille. In de mond is de wijn vol, met smaken van donker fruit en kruiden. De tannines zijn stevig en goed gestructureerd, waardoor de wijn een lange, aanhoudende afdronk heeft.

Een andere opvallende wijn van Château Maris is de Les Planels Minervois La Livinière. Deze rode wijn is een blend van Syrah en Grenache, en rijpt 14 maanden in eikenhouten vaten. De wijn heeft een diepe granaatkleur, met aroma’s van bramen, pruimen en kruiden. In de mond is de wijn vol, met smaken van donker fruit en zwarte peper. De tannines zijn goed geïntegreerd, waardoor de wijn een soepele, elegante afdronk heeft.

Voor wie de voorkeur geeft aan witte wijnen, produceert Château Maris ook een verbluffende Viognier. Deze wijn wordt gefermenteerd en gerijpt in roestvrijstalen tanks, waardoor de natuurlijke fruitsmaken goed tot hun recht komen. De wijn heeft een bleekgouden kleur, met aroma’s van perzik, abrikoos en witte bloemen. In de mond is de wijn fris en verfrissend, met smaken van tropisch fruit en een vleugje mineraliteit.

Château Maris is een wijnhuis dat werkelijk de principes van biodynamische en biologische landbouw belichaamt. Hun inzet voor natuurlijke methoden heeft geleid tot de productie van werkelijk uitzonderlijke wijnen die uniek, complex en karaktervol zijn. Of je nu de voorkeur geeft aan rode of witte wijn, Château Maris heeft voor elk wat wils.

Proefnotities:

Château Maris Minervois La Livinière:
Kleur: Diep robijnrood
Aroma’s: Zwarte kers, braam, vanille
Smaken: Donker fruit, kruiden
Tannines: Stevig en goed gestructureerd
Afdronk: Lang, aanhoudend

Les Planels Minervois La Livinière:
Kleur: Diep granaat
Aroma’s: Bramen, pruimen, kruiden
Smaken: Donker fruit, zwarte peper
Tannines: Goed geïntegreerd
Afdronk: Zacht, elegant

Château Maris Viognier:
Kleur: Licht goudkleurig
Aroma’s: Perzik, abrikoos, witte bloemen

This div height required for enabling the sticky sidebar