Hit enter after type your search item

Biologische wijnen van dit duitse wijnhuis: Weingut Rings

Weingut Rings

Weingut Rings is een familiebedrijf, gelegen in het hart van de Pfalz in Duitsland. Het wijnhuis produceert al meer dan 150 jaar uitzonderlijke biologische wijnen en staat bekend om zijn inzet voor duurzaamheid en milieubeheer.

De wijngaarden van het wijnhuis liggen op de hellingen van het Haardtgebergte, die de perfecte omstandigheden bieden voor het verbouwen van druiven van hoge kwaliteit. Het wijnhuis gebruikt natuurlijke en biologische methoden om zijn druiven te verbouwen, waaronder bedekkende gewassen, compostering en het gebruik van nuttige insecten om plagen en ziekten te bestrijden.

Een van de belangrijkste principes van de aanpak van Weingut Rings is minimale interventie. Het wijnhuis gelooft dat de beste wijnen worden gemaakt wanneer de druiven hun natuurlijke smaken en aroma’s tot uitdrukking kunnen brengen. Om dit te bereiken gebruikt het wijnhuis natuurlijke gisten om zijn wijnen te vergisten, en vermijdt het additieven of andere chemicaliën die het karakter van de wijn zouden kunnen veranderen.

Een van de populairste wijnen van het wijnhuis is de Riesling Trocken. Deze droge witte wijn wordt gemaakt van Riesling druiven, die in de biologische wijngaarden van het wijnhuis worden verbouwd. De wijn heeft een heldere, gouden kleur, met aroma’s van citrus, groene appel en steenfruit. In de mond is de wijn fris en verfrissend, met smaken van citroen, limoen en mineraal. De afdronk is lang en complex, met een vleugje zoet dat de zuurgraad van de wijn in evenwicht brengt.

Een andere opvallende wijn van Weingut Rings is de Spätburgunder Trocken. Deze droge rode wijn is gemaakt van Pinot Noir druiven, die worden verbouwd in de biodynamische wijngaarden van het wijnhuis. De wijn heeft een diepe robijnrode kleur, met aroma’s van rood fruit, kruiden en aarde. In de mond is de wijn middelzwaar, met smaken van kersen, cranberry’s en een vleugje vanille. De tannines zijn soepel en goed geïntegreerd, waardoor de wijn een lange, elegante afdronk heeft.

Over het geheel genomen is Weingut Rings een wijnhuis dat zich toelegt op het produceren van uitzonderlijke biologische wijnen met behulp van natuurlijke en duurzame methoden. Hun focus op minimale interventie en milieubeheer heeft geleid tot de productie van werkelijk unieke en heerlijke wijnen die een ware weerspiegeling zijn van het Pfalz-terroir.

Proefnotities:

Riesling Trocken:
Kleur: Helder, goudkleurig
Aroma’s: Citrus, groene appel, steenfruit
Smaken: Citroen, limoen, mineraal
Afdronk: Lang, complex, vleugje zoetigheid

Spätburgunder Trocken:
Kleur: Diep robijnrood
Aroma’s: Rood fruit, kruiden, aarde
Smaken: Kers, cranberry, vanille
Tannines: Zacht en goed geïntegreerd
Afdronk: Lang, elegant

This div height required for enabling the sticky sidebar